fbpx
0

Geboortekaartje ♡ Tips & tricks

Hoera! Jullie zijn zwanger! Dat betekent feest, een hele hoop regelen én het mooiste geboortekaartje. Want bij het aankodigen van jullie geluk, komt nog best wat kijken. Daarom hier tien tips, voor een stressloos geboortekaartje. Zo zorg je zeker voor een feestje in de brievenbus!

Tip 1: Begin op tijd

9 maanden klinkt misschien lang, maar voor je het weet zit je met een droom van een baby in je armen. Wel zo fijn om alles betreft het geboortekaartje alvast geregeld te hebben. Begin daarom op tijd met oriënteren naar jullie kaartje. Kijk welke stijl je leuk vindt, wat de opties zijn en bewaar alvast wat leuke voorbeelden. Zo ben je alvast goed voorbereid!

Tip 2: Wat zet ik op mijn kaartje?

Wanneer je een kaartje met eigen ontwerp laat maken, heb je naast een mooie illustratie ook de tekst. Dit is heel persoonlijk. De belangrijkste tip is dan ook: doe wat goed voelt! Het is immers jouw kaartje. Wat er verder op kan staan:

  • Alles over je baby: dé naam of namen van je kindje, de datum, de tijd van geboorte, het gewicht en de lengte van je baby.
  • Contact informatie: jullie adres en telefoonnummer. Geen onverwachts bezoek? Zet er dan een kleine vermelding bij dat je graag van tevoren een berichtje ontvangt.
  • Persoonlijk: geen must, maar wel leuk: een persoonlijke toevoeging op de kaart. Denk aan een klein gedichtje of quote die jullie mooi vinden.

Tip 3: Wel of geen achternaam?

Steeds vaker komt de vraag over de achternaam langs. Wel of niet op het kaartje? Als beide ouders met eigen achternaam op het kaartje staan, kan het handig zijn toe te lichten welke achternaam het kindje draagt. Maar, ook hierbij geldt: alles mag en niets moet.

Tip 4: Adressenlijst

Maak van tevoren een adressenlijst. Zo weet je zeker dat je niemand vergeet en voorkom je ongemakkelijke situaties in de supermarkt ;-). Daarbij is het in het digitale tijdperk niet altijd meer vanzelfsprekend dat je een thuisadres van al je contacten hebt. Verzamel die dus op tijd, zodat je een complete lijst hebt.

Tips 5: Envelop

Het is niet alleen handig om op tijd met het kaartje te beginnen, ook kan het fijn zijn de enveloppen alvast in huis te hebben. Eenmaal de adressenlijst compleet, kan je de enveloppen alvast schrijven. Geen mooi handschrift of liever geen tintelende vingers? Kies dan voor adresstickers. Kost misschien iets meer, maar scheelt wel tijd. Ook handig: plak alvast de postzegels.

Tips 6: Hoeveel?

Toch iemand vergeten? Gelukkig heb je er genoeg besteld! Houd altijd een marge aan van tien procent extra. Zo voorkom je tekort. Toch iets te enthousiast geweest? Er zijn genoeg leuke DIY-ideeën! Maak bijvoorbeeld een slinger van de overige kaartjes. Twee kleine gaatjes + een mooi lint of touw = originele babykamer versiering.

Tips 7: Versturen

Verstuur je kaartjes op je eigen tijd. Bevallen is niet altijd een feestje, en mensen snappen gerust dat je even iets anders aan je hoofd hebt. Vooral geen stress! Liever niet meteen de kraamvisite op de stoep? Wacht dan een paar dagen met versturen, dat scheelt een hoop kraamvisite-drukte in de eerste weken.

Tips 8: Kraamfeest

Mocht je een kraamfeest willen organiseren, stop een extra notitie bij het geboortekaartje
Of bestel een insteekkaartje. Vaak wil je niet iedereen die je een geboortekaartje stuurt, uitnodigen voor het eventuele kraamfeest.

Tips 9: Bewaar

Bewaar altijd een paar geboortekaartjes voor jezelf. Papier blijft een product dat (per ongeluk) kan kreuken of vouwen. Zorg daarom dat je een paar kaartjes achter de hand hebt. Leuk voor later!

Tip 10: No stress!

Eindelijk is het zover dat je de kaartjes gaat bestellen. Waarschijnlijk ben je nog aan het bijkomen van de bevalling, bezig met de eerste luiers en aan het genieten van jullie verse gezin. Adem in, adem uit! Bestel op een rustig moment want het is belangrijk om het kaartje – voordat het naar de drukker gaat – te checken. Geen foutjes in de tekst? Heb je het juiste aantal? Klopt het afleveradres? Check, check, dubbelcheck! En een dagje later is helemaal niet erg, no worries!

Met veel liefde maakt sara.anne voor jou een kaartje op maat. Liever een kaartje in een handomdraai?  Hier bestel je de kant & klaar collectie. Met net zoveel liefde! 😉

No Comments

Leave a Reply