fbpx
0

BLOG 1 | Kijkje in de keuken

Ik krijg de laatste tijd veel vragen over hoe mijn week eruitziet. Want hé, hoe doe je dat nou? Een beetje zelfstandig ondernemen? Voor een sneak peek achter de schermen, neem ik je vandaag mee in een week bij sara.anne studio en laat ik je zien wat ik zoal doe op een dag. Lees je mee?

Maandag
8:30
Voor een beetje ritme in mijn week heb ik een weekschema gemaakt. Zo weet ik zeker dat ik aan alle aspecten van het bedrijf werk en niets vergeet. Ook goed voor de discipline, want zonder to-do lijstjes red ik het niet. Elke dag begin ik met een rondje sociale media en kijk ik of er nieuwtjes zijn. Verder werk ik op maandag altijd aan het uitbreiden van de fysieke winkels, externe verkooppunten dus.

9:30
Ik struin het Internet af naar de leukste, mooiste en tofste shops. Hier maak ik een lijstje van en mail vervolgens om kennis te maken. Want hé! Wie niet waagt… Ik zorg er altijd voor dat de studio en de winkel die ik aanschrijf goed bij elkaar passen qua look & feel. Een goede match in merk en winkel kunnen elkaar namelijk ontzettend versterken.

10:30
Pup Louie slaapt nog veel. Voor 1 uur dat hij wakker is, slaapt hij er 2. In die uurtjes kan ik mooi mijn werk gedaan krijgen. Zodra hij wakker is lopen we buiten een rondje en spelen we wat. Fijn, want zo zit ik niet de hele dag achter de laptop. De rest van de dag werk ik aan opdrachten. Zo ben ik bezig met een geboortekaartje, een trouwkaart en een aantal op maat gemaakte portretten.

20:30
Tijd voor puppycursus! Maar pup Louie denkt daar anders over. Hij heeft niet veel geslapen vandaag (het is net een baby ;-)) en is enorm aan het klieren. Hij is het boefje van de klas. Deze week maar extra goed oefenen.

Dinsdag
8:00
Zo nu en dan sta ik een dagje in de winkel bij Blur, in het centrum van Amersfoort. Een toffe conceptstore waar je naast heel veel verschillende merken, ook lekker kan lunchen. Soms is het best fijn om even in een andere omgeving te staan en gezellige collega’s te hebben!

17:30
We sluiten de winkel af, en snel naar huis. Hapje eten en door. Vanavond is het tijd voor bootcamp! (hallo, spierpijn!)

Woensdag
9:30
Goeiemorgen!  Rondje met Louie (én spierpijn) zit er alweer op en terwijl hij ligt te tukken start ik de laptop op. Eerst beginnen met een rondje sociale media en daarna is het tijd voor nieuwe productontwerpen. Ik kijk op mijn favoriete websites voor wat kleurinspiratie en ga aan de slag met nieuwe geboortekaartjes. Op de website is het mogelijk om kant & klare kaartjes te bestellen. Makkelijk én leuk, maar er is nog niet zo veel keuze. Tijd om dit aan te pakken!

13:30
Na een snelle lunch zie ik een leuk mailtje binnenkomen: een nieuw verkooppunt erbij! Joehoe! Happy dance! Zo tof.

14:00
Er staan wat nieuwe ontwerpen klaar voor de kant & klaar kaartjes, die ik later uit kan werken. Voor de rest van de dag beantwoord ik mijn mailtjes, en werk ik aan lopende opdrachten.

17:00
Inspiratie is op voor vandaag. Over en uit!

Donderdag
8:30
Vandaag staat geblokt voor content maken. Na mijn standaard rondje sociale media en een check in mijn mail, maak ik een lijstje voor vandaag. Ik wil foto’s maken, maar ook wat onderwerpen voor komende blogs klaar hebben staan. Brainstormen maar!

11:30
Ik heb mijn lijstjes klaar, een rondje gelopen met de hond en een vroege lunch achter de kiezen. Nu komt het leukere gedeelte: foto’s maken. In mijn kantoor maak ik verschillende settings en probeer wat uit. Ik maak véél foto’s, want dan kan ik lekker kiezen en heb ik wat beelden achter de hand.

15:00
Okay, klaar! Nu uploaden, maar wáár is dat snoertje?

15:18
Chagerijnig, want nog steeds geen snoertje. Alle dozen ondertussen ondersteboven. Zucht! Dan maar even een was draaien. Klein voordeel van thuis werken, die wasjes draai je even tussendoor. Ik check mijn mail nog even en laat het dan voor wat het is, morgen maar uploaden.

20:00
‘S avonds heb ik een coach call via de laptop. Fijn, want dat helpt met de focus. Als zelfstandig ondernemer met een eigen bedrijf vervul je elke functie – en dat vind ik soms best overweldigend. Om de focus te behouden en mijn week efficient in te vullen, volg ik dus een business coach programma.

Vrijdag
9:00
Op vrijdag probeer ik altijd terug te kijken naar de afgelopen week. Wat ging goed? En wat kan er beter? Ook is het tijd voor wat administratie (niet mijn lievelings) en verstuur ik facturen.

17:30
En dan… weekend! Hoewel ik soms nog wat werk afmaak terwijl vriendlief zich in het zweet sport, probeer ik de laptop zoveel mogelijk dicht te houden. Lukt niet altijd, maar even wat lucht in het koppie is goed voor een mens. Lekker naar het buiten met Louie dus!

No Comments

Leave a Reply